Успех наше ученице Злате Жабарац на литерарном конкурсу

Злата Жабарац са професорком Иваном Лукић

Поводом 29. Светосавских свечаности у Смедереву и ове године је одржан литерарни конкурс који су расписали Народна библиотека Смедерево и Друштво за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ. На овом литерарном конкурсу право учешћа су имали сви ученици основних и средњих школа из Подунавског округа.

Ученица четврте године наше школе, Злата Жабарац освојила је друго место у категорији средњих школа. Тема за ученике ове категорије била је „Савиним стопама, ка Савином извору, на Савином врху“. Злата је написала есеј на тему поменутих стихова Матије Бећковића и успела да стручни жири одушеви и понесе друго место на овом литерарном конкурсу.

Ученица наше школе је за свој одличан пласман награђена 25. 1. 2018. на свечаној додели награда у оквиру културног програма Савиним стопама, ка Савином извору на Савином врху, у делу овогодишњих Светосавских свечаности које се традиционално организују у Смедереву. Свечана додела награда обавила се у Народној библиотеци Смедерево.

Ова ученица је матурант медицинског смера и доказ је да креативност у писању на високом нивоу могу показати и ученици којима су приоритет природне науке. Златин успех ове године је само наставак њених одличних резултата на различитим такмичењима из претходних година који су у вези са књижевношћу и књижевним стваралаштвом.

аутор текста: Ивана Лукић, проф.

Овај унос је објављен под Активности ученика, Актуелности. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *